ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νερό με λεμόνι: Το ιδανικό πρωινό!

Πριν φτιάξετε τον πρωινό σας καφέ, ξανασκεφτείτε το… Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Νερό με λεμόνι: Το ιδανικό πρωινό!

Πριν φτιάξετε τον πρωινό σας καφέ, ξανασκεφτείτε το… Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Δείτε γιατί…

1. Πιο καθαρό δέρμα

Η βιταμίνη C και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το λεμόνι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Οι βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες οφείλονται κυρίως στην έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και στις τοξίνες που υπάρχουν στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση των ανεπιθύμητων ρυτίδων.

2. Πιο εύκολη πέψη

Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο λεμόνι βοηθούν το πεπτικό σύστημα να επεξεργαστεί καλύτερα τις τροφές που καταναλώνουμε. Το λεμόνι ενεργοποιεί το συκώτι, ενώ η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί πως συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο έλκους λόγω του ελικοβακτηριδίου Helicobacter pylori.

3. Πιο αποτελεσματιή ενυδάτωση

Το νερό με λεμόνι απομακρύνει τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα και ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα.

4. Πιο δυνατό ανοσοποιητικό

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο λοίμωξης στο αναπνευστικό. Ακόμη, το ασκορβικό οξύ που βρίσκεται στο λεμόνι καταπολεμά τη φλεγμονή και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη θεραπεία του άσθματος. Τέλος, η σαπωνίνη του λεμονιού έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες κι έτσι προλαμβάνει γρίπη και κρυολόγημα.

5. Περισσότερη ενέργεια

Ο χυμός λεμονιού παρέχει ενέργεια στο σώμα, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης. Ακόμη και η μυρωδιά του λεμονιού έχει ευεργετική δράση και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

6. Πιο γρήγορη θεραπεία

Το ασκορβικό οξύ και η βιταμίνη C βοηθούν στην ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων και αποτελούν απαραίτητα συστατικά για την καλή υγεία των ιστών και των οστών. Παράλληλα, η βιταμίνη C καταπολεμά τη φλεγμονή.