ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πριν ενδώσετε στο αλκοόλ, πιείτε άφθονο νερό...

«Πιες νερό, να έχεις το κεφάλι σου γερό» έλεγαν οι παλιοί. Αν παρόλα αυτά δεν ακολουθήσατε τη συμβουλή τους και ήπιατε μερικά ποτήρια αλκοόλ παραπάνω, το αντίδοτο στο hangover της επόμενης ημέρας είναι και πάλι η ενυδάτωση του οργανισμού.

Πριν ενδώσετε στο αλκοόλ, πιείτε άφθονο νερό...

Τα ενοχλητικά συμπτώματα, μετά από ένα βράδυ αλκοολικής κραιπάλης, είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους και σίγουρα ενοχλητικά: πονοκέφαλος, ζαλάδες, ναυτία και μια διαρκής ακόρεστη δίψα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα συμπτώματα η αφυδάτωση του οργανισμού, που φέρνει μαζί της η υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Την κρίσιμη λειτουργία της ενυδάτωσης για την αποφυγή των συμπτωμάτων του hangover το επόμενο πρωί αποδεικνύει σειρά μελετών. Σύμφωνα με αυτές, σε άτομα, που είχαν ήδη φροντίσει να ενυδατώσουν τον οργανισμό τους πριν από μια βραδιά ...ακολασίας με αλκοόλ, τα ενοχλητικά συμπτώματα του hangover ήταν λιγότερο έντονα. Όπως προκύπτει από τις ίδιες μελέτες, η ενυδάτωση του οργανισμού, μέσα από την κατανάλωση νερού και μη-αλκοολούχων ποτών (χυμός, σόδα, αναψυκτικά, τσάι), στη διάρκεια της κατανάλωσης αλκοόλ, κάνει λιγότερο επώδυνο το πρωινό ξύπνημα την επόμενη ημέρα.

Για όσους λοιπόν ενέδωσαν σε μια ξέφρενη νύχτα, καταναλώνοντας περισσότερο αλκοόλ από όσο αντέχουν, τα συμπτώματα της επόμενης ημέρας, αν και δεν μπορούν να αποφευχθούν, αφού συγκεκριμένη θεραπεία για το hangover δεν υπάρχει, μπορούν, ωστόσο, να μετριαστούν.
Σε αυτή την περίπτωση, η επόμενη καλή ημέρα κρίνεται όχι από το πρωί, αλλά από το τι προηγήθηκε το προηγούμενο βράδυ. Για όσους ξεφεύγουν, λοιπόν, στην κατανάλωση αιθυλικής αλκοόλης οι ειδικοί συνιστούν μια σειρά από tips.

Συμβουλεύουν λοιπόν να μην καταναλώνουμε αλκοόλ νηστικοί, να ενυδατώνουμε τον οργανισμό πριν από μια έξοδο για ποτό με νερό, χυμούς, αναψυκτικό, σόδα, να μην αφήνουμε τον οργανισμό να διψάσει κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης αλκοόλ, πίνοντας ταυτόχρονα με την αιθυλική αλκοόλη και μη αλκοολούχα ποτά.

Και για όσους τα προληπτικά tips δεν πιάνουν τόπο, η ενυδάτωση είναι η λύση της επόμενης μέρας. Πιείτε λοιπόν ένα ποτήρι στην υγεία σας το επόμενο πρωί, αρκεί να μην περιέχει αλκοόλ!. Η ενυδάτωση είναι το πρώτο βήμα για την ...αποτοξίνωση της επόμενης ημέρας.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τις καλύτερες συμβουλές για να διαχειριστείτε το ποτό και το ξενύχτι

Πώς θα συνέλθετε από το hangover του ρεβεγιόν

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη σαμπάνια, μέρα που είναι

Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται παράλληλα με την σωματική άσκηση